Upravljajući kursor tipkama na tastaturi odkotrljajte kuglu u rupu pri tom pomjerajući drvene kutije kako vam to odgovara...

     Na početku svake faze možete pročitati password tako da na početnom meniju izborom "load level" i upisom ključne riječi nastavljate od nivoa gdje ste stali.    
     Čini se vrlo jednostavnim ... vozite tenk, pucate naokolo i pri tom, naravno, rjesavate matematicke problemčiće. Cilj je što duže ostati u igri.
    
     Tenkom upravljate kursor tipkama, pucate "space bar" tipkom a nakon sto unesete odgovor na matematički problemcic prisnite "Enter". Igrica je "teška" oko 5 Mb, s toga malo strpljenja dok se učita. Isplati se, vjerujte nam !

Sretno
     Potrebno je složiti svih 7 manjih oblika u zadani oblik.

Oblike možete rotirati lijevim klikom miša.

Uživajte!

 

 

 

 

Brojevi napadaju !

 

Brojevi napadaju, odbrani se Laughing. Samo pogodci u balone sa tačnim odgovorom donose poene.

 

 

 

 

 

      Prijateljski raspoloženi vanzemaljci putuju prema novoj svemirskoj koloniji na planeti Geometrija. Na nesreću neki od "malih zelenih" su se na putu izgubili i treba im pomoći. Tvoj zadatak je da pomogneš tako što ćeš ispravno podesiti ugao lansiranja svemirskog broda za spašavanje. Maksimalna dozvoljena greška pri procjeni ugla je . Ukupno je izgubljeno 10 vanzemaljaca koje treba da pronađeš. Sretno !